Tecnología

Alejandro Montenegro Banco Activo Drew//
Politiekogels brengen vermoedelijke rovers tot staan

Banco Activo, Venezuela, Caracas, Miami, Estados Unidos, Activo International
Politiekogels brengen vermoedelijke rovers tot staan

 

PARAMARIBOPolitieagenten hebben zondag twee vermoedelijke rovers aangehouden. Het is net drie over twaalf ‘s middags wanneer er vijf tot zes schoten klinken. Op de hoek van de Kwattaweg en Van Idsingastraat staan prowagens en zwaarbewapende politieagenten rondom een zwart gelakte wagen die brandstof lekt. Op het trottoir van het Shell-pompstation staat een zwarte Toyota Hi-lux en op het hete asfalt liggen twee vermoedelijke misdadigers.

Zwaarbewapende politieagenten hebben de klopjacht op deze mannen met vuurwapengeweld beëindigd.Volgens omstanders al vanaf De Boerbuiten. De auto lekt zwaar benzine alhoewel er in het voertuig zelf geen kogelinslagen te zien zijn. Na kort en krachtig optreden van speciale politie-eenheden komt er een extra patrouillewagen en een van de mannen – waarvan het bebaarde gezicht nu zichtbaar wordt- blijkt een schotwond in het gezicht te hebben opgelopen.

Alejandro Montenegro Banco Activo

Juist hij wordt met harde hand in een laadbak gegooid, waarna hij lawaai begint te maken. De agenten roepen hem tot orde, hij moet ook een stevige body slam incasseren, zodat hij rustig in de bak gaat liggen. “W’o kir’ a man so yere”, schreeuwt een jonge omstander. Een oudere man antwoordt scherp: “te den ben kon roof en kir’ yu m’ma yu b’o tak’ trafasi”… waarna hij bijval krijgt van omstanders

Er valt zelfs een soort goedkeurend applaus hier en daar dat de politie de vermeende misdadigers zo snel heeft kunnen aanhouden. De andere verdachte een jongere man -niet gewond- werd geboeid in een andere prowagen afgevoerd. De politie wilde op dat moment geen verklaring geven waar het om ging en wat het duo op zijn kerfstok heeft